Constructii hale metalice: tabla cutata sau panouri sandwich?

constructii-hale-metalice-tabla-cutata-sau-panouri-sandwich

           Lucrarile de constructii hale metalice reprezinta actiuni importante intr-un plan de afaceri. Constructiile hale metalice sunt adaptate intocmai ritmului de dezvoltare al zilelor noastre. Montajul este rapid, in comparatie cu celelalte variante de constructii. In interiorul constructiilor de hale metalice pot avea loc diverse activitati: cladiri administrative, cladiri de birouri, showroom-uri, etc. Constructiile metalice, prin compozitia lor, confera solutia potrivita, iesind in relief in marea de modele care utilizeaza alte tipuri de materie prima.

Pentru construirea halelor metalice usoare sau halelor metalice de productie, de depozitare, cladiri de birouri este folosita tabla cutata. Tabla cutata are performante tehnice deloc de ignorat, putand face concurenta cu succes oricarui alt produs pentru acoperisuri. Ea este fabricata fie din otel multistrat cu grosimea de 0.50-0.60 mm, si cu acoperire galvanica fie din aluminiu si cu acoperire galvanica, fie doar din tabla galvanizata.

tabla-banner

Avantajele tablei cutate:

 • se monteaza usor, necesita un numar redus de elemente de sprijin;
 • se comporta bine in timp si rezista la schimbarile atmosferice;
 • durata de viata indelungata;
 • greutate scazuta, nu ingreuneaza fundatia constructiei.
hala-metalica-cu-tabla-cutata-57642-0 103808814_2_644x461_tabla-cutata-de-toate-grosimile-pentru-hale-metalice-fotografii

De cele mai multe ori tabla cutata se utilizeaza pentru acoperisul cladirilor, dar nu acesta este singurul loc in care aceasta se utilizeaza. Se mai poate folosi si pentru garduri si imprejmuiri de spatii. Pentru garduri, tabla cutata zincata se poate folosi ca si panou de gard, iar pentru imprejmuiri de spatii se foloseste pentru ca nu este transparenta si pentru ca este foarte rezistenta.

Panourile sandwich sunt placi stratificate alcatuite dintr-un miez ce poate fi spuma de polistiren extrudat,  spuma poliuretanica dura sau vata de sticla, cu fete exterioare din placi dure de PVC, tabla laminata, aluminiu sau placaj furniruit.

Panourile sunt de mai multe tipuri:

 • Cu imbinare ascunsa
 • Cu imbinare vizibila
 • Pentru spatii frigorifice
 • Cu o fata din carton bituminat
 • Cu 3 nervuri
 • Cu 5 nervuri

Panourile sandwich pot fi folosite practic la orice constructie, insa sunt preponderent folosite la hale comerciale, showroomuri, supermarketuri, camere frigorifice, case de vacanta, spalatorii, chioscuri metalice.

819928

Prezinta o sumedenie de avantaje: rapiditate in asamblare, izolatie termica foarte buna, aspect exterior modern; rezistenta ridicata la cutremur, intretinere usoara, costuri reduse.

Miez: spuma poliuretanica PUR sau PIR ( nu este daunatoare sau nociva).

Garnitura de etansare: confera o buna izolare si etanseitatea imbinarii.

Holsurub autoperforant cu saiba si garnitura EPDM.

Avantaje pentru panourile sandwich:

 • Astfel realizat, un acoperis cu panourile sandwich reduce costurile cu incalzirea cladirii. In plus are greutatea redusă, structura de suport este simpla si mai putin costisitoare.

Dezavantaje pentru panourile sandwich:

 • Unele dintre dezavantajele acestor panouri sandwich sunt efectele umpluturii acestora. Panourile sandwich au o slaba rezistenta la imbinarea cu suruburi, au nevoie (in unele cazuri, in functie de sistemul de montare), de garnituri de cauciuc la imbinari. Panourile sandwich prezinta si riscul de fisurare in timpul montajului.

Pentru acoperis se folosesc:

 • Panourile sandwich prefabricate, cu spuma poliuretanica PUR (sau PIR)
 • Panourile sandwich prefabricate , cu vata minerala
 • Panou + vata minerala + membrana hidroizolanta (realizat in santier)
 • Panou + vata de sticla + panou metalic (realizat in santier)

Pentru pereti se folosesc:

 • Panourile „sandwich” prefabricate, cu spuma poliureramica PUR (sau PIR)
 • Panourile „sandwich” prefabricate, cu vata minerala
 • Panou + vata de sticla + panou metalic (realizat in santier)
 • Casete structurale + vata (de sticla sau minerala) + panou metalic de exterior ( care poate fi de mai multe tipuri in funtie de arhitectura aleasa)

panouri-sandwich

Diviziadefier.ro face parte din grupul de companii Vindem-Ieftin.ro.  Putem furniza toata gama de produse metalice: tevi (teava patrata, rectangulara, rotunda si amprentata), profile de otel (otel lat, otel patrat, otel rotund si cornier cu laturi egale si inegale), profile de hala metalice (profil IPE, profil INP, profil HEA, profil HEB, profil UNP, profil T), tablă (tablă neagră decapată, tablă aluminiu), oțel beton (PC si OB, plasă sudată), pentru imprejmuiri garduri (plasă împletită, plasă umbrire, fier forjat), și putem oferi servicii ca: fasonare oțel beton și hale la cheie.

Suna si cumpara mai ieftin decat in depozite si hypermarket-uri. Economiseste 10-15% la necesarul tau!

BiancaBianca Ghiță Cristina 2Cristina Gogia StelaStela Stan FirutaFiruța Pușcă CosminCosmin Drăghici PetrePetre Bițeanu elenaElena Tatu
0784.433.842 0784.433.852 0784.433.844 0784.433.848 0784.433.845 0766.065.665 0784.433.851
[email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected] [email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *