Cum alegi tipul de policarbonat pentru sera, gard sau orice alta lucrare

policarbonat celulat transparent vindem-ieftin.ro

Cum alegi tipul de policarbonat pentru sera, gard sau orice alta lucrare

Înainte de a începe lucrările de construcție, dar chiar și în faza de planificare, trebuie să decizi ce grosime de policarbonat este cea mai indicata pentru constructia ta viitoare.

Acesta este un punct foarte important, deoarece determină durata de viață a întregii structuri.

De exemplu, în practică s-a dovedit că policarbonatul celular cu cea mai mică grosime nu este foarte indicat pentru a funcționa sub cerul deschis.Acesta se va deterioara destul de repede. Un material de proasta calitate va avea si o perioada de viata scurta, iar rezultatul nu va fi cel dorit.

Policarbonatul cu o grosime mai mare de 11 mm este un material foarte durabil care poate fi utilizat pentru mai mare de timp în aer liber, fără prea mult efort de ingrijire a acestuia.

Calitatea produsului depinde foarte mult de materialul din care este facut! Prin urmare, atunci când efectuezi o achiziție de policarbonat este important să il analizezi destul de bine

Stabilirea scorului de calitate este foarte simplă:

 1. Dacă placa este fisurata, zgariata  sau chiar se rupe când este îndoită, materialul are clar o calitate foarte slabă.
 2. Nu trebuie sa existe diferente de greutate. Policarbonatul celular de 4 mm grosime trebuie să cântărească aproximativ 0,8 kg, o placa de policarbonat de 6 mm grosime – 1,5 kg și un policarbonat, a cărui grosime este de 10 mm – 1,8 kg.
 3. Deformari ale placii, culoarea neregulată, indică de asemenea o calitate slabă a materialului.

Principala caracteristică tehnică a policarbonatului este culoarea. Indicatorul de transfer a razelor de soare depinde foarte mult de culoarea policarbonatului.

Recomandare vindem-ieftin.ro! Un policarbonat colorat cum ar fi: Rosu, portocaliu sau bej, bej, sub influenta razelor de soare, incalzeste foarte mult in timpul verii.

Cum se lucreaza cu placile de policarbonat

 • Ca pentru orice material, exista reguli importante de lucru, daca vrei ca structura ta sa fie una eficienta si durabila.
 • In functie de structura pe care doresti sa o construiesti, tine cont de dimensiunea placilor folosite.
 •  Este strict interzisă utilizarea agenților de curățare care includ amoniac, fenol eter sau orice alte componente agresive. Dacă murdăria nu se indeparteaza, foloseste materiale moi.
 • Obiectele ascutite sunt strict interzise.

Placile de policarbonat: intre varietate de forme si utilitate

Plasticul poate fi folosit oriunde este necesar un material ieftin, dar durabl!

O varietate de soluții color vor satisface orice designer, prin efectele pe care le poate obtine cu ajutorul acestui material.

Utilizarea tradițională a materialelor acoperiș în construcția de copertine este inlocuita de Policarbonat.

Policarbonatul este un material plastic polimeric, utilizat pe scară largă în multe domenii de construcție. S-a dovedit a fi un material de înaltă rezistență, cu o greutate redusa si un pret avantajos. 

In prezent a devenit un înlocuitor alternativ pentru panourile din PVC, lemn sau metal. Placile sunt fabricate prin prelucrare, prin extrudarea perlelor din policarbonat.

Popularitatea policarbonatului constă in urmatoarele avantaje de baza pe care le ofera:

 • plasticitatea și capacitatea de transmitere a luminii
 • Greutatea redusă
 • capacitatea de a rezista schimbărilor mari de temperatură
 • proprietăți termoizolante, căldura este reținută în întreaga structură
 • protectia impotriva razelor ultra-violelete
 • varietate de culori si modele, astfel încât să poti alege ceea ce este cel mai potrivit pentru o anumita constructie
 • nu necesită unelte și unelte speciale pentru aplicarea acestuia
 • principala caracteristică tehnică a materialului este rezistența sa, obținută datorită vâscozității acestuia
 • un grad destul de înalt de siguranță împotriva incendiilor
 • are o capacitate ridicată de izolare fonică
 • conferă construcției finite un aspect estetic si armonios
 • necesita investitii minime fata de alte materiale alternative
 • Posibilitatea de a obține un design de orice formă.
 • Se monteaza foarte simplu

Ce dezavantaje prezinta placa de Policarbonat?

Ca și în cazul oricăror materiale de acoperire, materialele din policarbonat au dezavantajele asociate cu schimbarea caracteristicilor din cauza expunerii prelungite la soare, în condiții de încălzire și răcire ciclice.In timp, sub influența razelor ultraviolete, transparența policarbonatului este redusă. După 12 ani placa devine fragilă.

Policarbonatul se poate gasi in mai multe variante. Acesta poate fi :

 • Policarbonat cu dispozitiv de foaie- acesta poate fi in structura sa interna: solid sau celular

policarbonat tip foaie vindem-ieftin.ro

 • Policarbonat de tip fagure- privind peste partea laterală a foii tăiate din policarbonat, este posibil pentru a vedea un model care seamănă cu un fagure de miere
 • Atentie: Suprafața materialului de tip fagure se diminuează rapid atunci când intră în contact cu nisipul sau alte substanțe care conțin particule abrazive

Policarbonat fagure vindem-ieftin.ro

 • Policarbonat monolit- este similar în multe privințe cu sticla de silicat

policarbonat sticla vindem-ieftin.ro

 • Policarbonat ondulat- au o rezistență sporită și sunt bine combinate cu materialele din profile de acoperiș (plăci metalice).

Polyplast Greca este o placă celulară, ondulată, din policarbonat, cu lăţimea de 1000 mm, disponibilă fie cu structură în trei pereţi,fie cu structura tip fagure. Modelul cu 6 ondulatii este extrudat cu ondulaţiile mijlocii rotunjite pentru a se asigura o scurgere mai bună a apei şi se îmbină perfect pe lateral cu orice tip/profil de panou compozit sau tablă cutată.

policarbonat placa ondulata greca vindem-ieftin.ro

Policarbonatul poate fi asociat si cu alte materiale pentru un efect si utilitate mai mare

 • Gard– Poti combina foarte bine fierul forjat al gardului cu placa de policarbonat. In situatia in care gardul are o nuanta inchisa, se recomanda un policarbonat fumuriu de 4mm. In acest mod, obtii o intimitate mai buna.
 • Sere pentru legume sau plante–  pentru a construi o sera, este necesar să se construiască o structura care să acopere suprafețe destul de mari. Este indicat sa se utilizeze un policarbobat cu greutate scăzută. Cea mai bună modalitate pentru acest tip de structura este policarbonatul celular transparent. Atunci cand construiesti o sera, ai nevoie si de Profile Zincate, care sa asigure rezistenta structurii.

Recomadare vindem-ieftin.ro: Practica arată că o  grosimea optimă a policarbonatului pentru acoperirea serelor este între 4 și 10 mm.

Pentru construirea unei sere, o acoperire bună ar trebui să treacă între 80 și 90% din lumina soarelui. O astfel de capacitate de transmitere a luminii, se gaseste numai la  panourile transparente, de aceea ele sunt cel mai des folosite în construcția de seră.

Recomandare vindem-ieftin.ro: Trebuie remarcat faptul că cel mai simplu mod de a lucra este versiunea celulară de policarbonat. Acesta are o greutate redusă si este suficient de flexibil. Are un aspect estetic, la un preț accesibil, dar si o rezistenta mare; in special cel ondulat.

Prin Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro, Broker online in vanzarea materialelor de constructii poti achiziona materiale de calitate la un pret avantajos. Beneficiezi de consultanta gratuita cu privire la orice produs din portofoliul nostru.

Iti asiguram transportul oriunde in Romania si achizionezi la un pret mai mic decat in depozite! Daca ai in plan sa construiesti, noi suntem solutia! Cumperi totul dintr-un singur loc, economisind timp, dar si bani!

 

Va invitam sa cititi mai multe articole interesante saptamanal.

Daca ti-a placut acest articol da like & share sa afle si prietenii tai!

fier

De ce sa iti cumperi fierul, profilele, tabla si multe alte

materiale de constructii mai scump din depozite?

Vezi ofertele noastre CLICK AICI!

Comanda online mai ieftin decat in depozite si hypermarket-uri. Economiseste 10-15% la necesarul tau!

Tel.: 0784 433 852

0784 433 848

0238 560 000

Ai alerta pusa?

Clientii nostri economisesc 10-15% fata de preturile din depozite si hipermarketuri!

La fiecare 10 zile primesti noutati!

De ce sa cumperi mai scump aceleasi produse?

  Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille GDPR > "Click pentru detalii"

  image
  Vindem-Ieftin FB Share
  image

  Doar asa cumperi mai IEFTIN!

  TU CE AI NEVOIE?


  NUMAR DE TELEFON:


  EMAIL (OPTIONAL):