Folosirea panourilor sandwich

Folosirea panourilor sandwich Casa de comenzi Vindem ieftin

Folosirea panourilor sandwich

Folosirea panourilor sandwich la case, hale metalice

Indiferent de tipul de constructie ales, trebuie sa folosim doar produse si unelte de cea mai buna calitate. Incepand de la meseriasi si fundatie pana la termoizolatii si acoperis, toate trebuie sa indeplineasca un anumit standard. Printre solicitarile recente ale clientilor se numara frecvent panourile sandwich datorita proprietatilor deosebite de termoizolare, rigiditate, rezistenta si durabilitate in timp.

Acestea produse sunt formate din doua foi de tabla de otel vopsite in camp electrostatic intre care se injecteaza spuma de polistiren extrudat,  spuma poliuretanica dura sau vata minerala. Panourile sandwich pot fi folosite practic la orice constructie, insa sunt preponderent folosite la hale comerciale, showroomuri, supermarketuri, camere frigorifice, case de vacanta, spalatorii, chioscuri metalice.

Tipuri de panouri Sandwich:

 • Pentru acoperis
 • Pentru perete
Foarte des cautate si folosite sunt panourile SH. Cu toate ca sunt disponibile la preturi accesibile ce favorizeaza vanzarea acestora, cei ce le achizitioneaza ar trebui sa aiba in vedere anumite aspecte.
Comparativ cu cele noi acestea sunt de cele mai multe ori capete de linie/ productie, rebuturi. Acest tip de panouri prezinta in cele mai multe cazuri diferite imperfectiuni legate de:
 • aspect – lovite, zgariate;
 • proprietati – probleme de termoizolatie, goluri de aer prezente in spuma/ vata;

Pretul final al unor panouri sandwich noi se calculeaza in functie de grosimea tablei la interior cat si la exterior, densitatea spumei poliuretanice din interior, cantitate si transport. Facand o analiza calitate-pret indicat este sa se faca o achizitie de panouri sandwich noi daca nu se doreste inlocuirea unora SH dupa un timp scurt de utilizare.

Panou cu imbinare vizibila

Panou cu imbinare ascunsa

Panou cu 3 nervuri

Panou cu 5 nervuri

Panou pentru incinte frigorifice

 

AVANTAJE PANOURI SANDWICH

Montaj panouri sandwich:

Panourile sandwich se fixeaza pe un schelet realizat din profile metalice (otel), profile din lemn sau pe insertii metalice (in beton) si se imbina longitudinal – prin sistemul de imbinare profilat, iar transversal – prin decuparea partiala a placii metalice inferioare si a stratului termoizolant, suprapunerea panourilor si fixarea cu suruburi autofiletante.
Panourile pentru perete se pot monta atat pe verticală cat şi pe orizontală. În cazul panourilor cu prindere ascunsă , dacă se montează pe orizontală , montajul trebuie început de la partea de sus a peretelui .
Fixarea panourilor pentru acoperis se realizează cu ajutorul unor şuruburi modificate şi al consolelor de reazem.

Folosirea panourilor sandwich la structuri metalice (hale, case) predomina domeniul constructiilor datorita multitudinii de avantaje.

Halele metalice reprezinta soluția practică de construcție atât în domeniul comercial cât și industrial.

Un mare avantaj în alegerea halelor pe structură metalică este acela că se pot extinde și se pot crea spații noi foarte ușor și rapid, comparativ cu structurile din beton.

Materialele constructiilor metalice sunt mult mai accesibile față de materialele tradiționale pe care le folosim în mare parte, precum betonul sau zidăria. Acestea permit calcularea unor clădiri deschise mari, ample, fără să folosească mulți metri cubi de beton, pentru o susținere și stabilizare bună. Lucrul acesta este foarte important, dacă avem în vedere faptul că oțelul poate prelua sarcinile betonului foarte ușor.

Un alt avantaj al materialelor metalice este că se pot modela foarte ușor, dar trebuie protejate anticoroziv deoarece apa și substanțele nocive le pot afecta cu ușurință.

Greutatea foarte mică a materialelor folosite dar și rezistența față de cele clasice, fac din structurile metalice alegerea ideala pentru construirea rapidă, rezistentă si ieftină de case sau hale.

Timpul de lucru este foarte redus în cazul halelor metalice și a panourilor sandwich, comparativ cu timpul necesar la folosirea de materiale tradiționale.

În ultimii ani industria construcțiilor de panouri sandwich și hale metalice a crescut într-un ritm alert ajungand sa poata acoperi toate nevoile industriilor.

Halele metalice creează un mediu de lucru foarte spațios, luminos, sigur și oferă confort lucrătorilor. Sunt tipuri de clădiri folosite pentru a ține procesele de producție ale oricărei industrii, indiferent de utilaje sau mărfuri. Poate in acelasi timp servi ca depozit pentru materii prime, mărfuri și multe alte bunuri.

O hală pe structură metalică construită cu panouri sandwich,  poate fi extinsă si modificată cu ușurință. Calitatea de extindere se poate integra în detaliile de proiectare originală.

Halele metalice cu panouri sandwich se pot utiliza cu succes pentru: depozite, service-auto, construcții provizorii, showroom, ferme zootehnice, in producție, in agricultură sau in industria alimentară.

Panourile sandwich se integrează foarte ușor cu ușile, ferestrele și cel mai important cu halele pe structură metalică. Montajul și demontajul se realizează foarte usor si rapid.

Panourile sandwich au o bună izolare termică și fonică, au rezistență și o foarte bună capacitate de etanseizare. Sunt foarte ușor de folosit, se pot debita la orice lungime, folosirea acestora reducand considerabil  timpul de constructie. Sunt utilizate foarte mult pe structurile metalice putand fi folosite atât pentru pereți cât și pentru acoperișuri.

Aceste panouri se caracterizează prin greutate redusă, structură mult mai simplă și mult mai puțin costisitoare, au o rigiditate excepțională și rezistență bună la lovituri mecanice, rezistență la schimbări de temperatură și expunere în condiții atmosferice. Au o durată  de viață foarte mare, sunt reciclabile și se pot vopsi sau lipi, ținând cont de tehnica de montare care permite evoluția naturală a materialelor.

Panourile sandwich au un coeficient mult mai mic de transfer termic, față de alte materiale clasice de construcții, datorită faptului că pe interior sunt realizate din termoizolații: vată minerală, polistiren, spumă poliuretanică.

Vata bazaltică ofera rezistența la foc a panourilor sandwich, acestea fiind recomandate pentru aplicații unde protecția la foc este un factor important.

Datorită montajului mult simplificat, în comparație cu alte soluții, costurilor mult reduse si rezistentei sporite la factori exogeni (lovituri mecanice, conditii atmosferice variabile), calitatii de termoizolatie si greutatii reduse panourile sandwich permit realizarea unui acoperiș de inalta calitate. Un acoperiș construit cu panourile sandwich reduce incontestabil costurile de încălzire.

Panourile sandwich și halele metalice sunt fără îndoială în top, devenind in timp foarte apreciate pentru costul lor scăzut și posibilitatea variată de utilizare.

Structura Metalica Hala Panouri Sandwich (2)
Hala Structura Metalica Panouri Sandwich
Structura Metalica Hala Panouri Sandwich
Hala Structura Metalica Panouri Sandwich
Structura Metalica Hala Panouri Sandwich (4)
Hala Structura Metalica Panouri Sandwich
Structura Metalica Hala Panouri Sandwich (3)
Hala Structura Metalica Panouri Sandwich

Va invitam sa cititi mai multe articole interesante saptamanal.

Daca ti-a placut acest articol da like & share sa afle si prietenii tai!

fier

De ce sa iti cumperi fierul, profilele, tabla si multe alte

materiale de constructii mai scump din depozite?

Vezi ofertele noastre CLICK AICI!

Comanda online mai ieftin decat in depozite si hypermarket-uri. Economiseste 10-15% la necesarul tau!

Tel.: 0784 433 852

0784 433 848

0238 560 000

Ai alerta pusa?

Clientii nostri economisesc 10-15% fata de preturile din depozite si hipermarketuri!

La fiecare 10 zile primesti noutati!

De ce sa cumperi mai scump aceleasi produse?

  Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille GDPR > "Click pentru detalii"

  image
  Vindem-Ieftin FB Share
  image

  Doar asa cumperi mai IEFTIN!

  TU CE AI NEVOIE?


  NUMAR DE TELEFON:


  EMAIL (OPTIONAL):