Intrebari frecvente

Este foarte important ca atunci cand construiti o casa sa va informati foarte bine asupra produselor pe care le cumparati. Pentru structura de rezistenta, proiectantul sau arhitectul prevede o anumita gama de materiale necesare, mare parte produse metalurgice.

Young couple buying new home. Meeting with architect.

Cum ne dam seama de diferentele unui fier romanesc si unul bulgaresc?

Majoritatea dintre noi nu observa nicio diferenta intre cele doua tipuri de fier. Cel mai important ca atunci cand achizitionati fier beton PC sau OP sa cereti si stasul, certificarile si provenienta. Marea greseala pe care multi dintre noi o fac (din neinformare) este de a cumpara fierul la bara si nu la kg.

Acest lucru este in avantajul vanzatorului, pretul fiind mai mare pe bara decat daca ar fi calculat la kg. Cel bulgaresc cantareste mai mult decat cel romanesc, asa ca desi pretul este mai mic, datorita greutatii ajunge sa platiti cam aceeasi suma pentru un fier cu provenienta incerta. Cu alte cuvinte, e posibil sa nu faceti o economie consistenta, ba chiar sa va treziti ca ati cumparat mai putin decat aveti nevoie din cauza diferentelor de greutate pe care le au barele.

Pentru a fi siguri ca primiti ceea ce aveti nevoie, cereti pretul pe kg, si impreuna cu constructorul faceti un necesar aproximativ exact pentru ridicarea casei dumneavoastra.

Sursa: www.vindem-ieftin.ro

O bara de fier beton nu poate fi identica cu alta bara de fier beton! Neavand aceeasi greutate (aceleasi kg), deoarece ele sunt debitate la lungimi diferite, este mult mai bine sa achizitionezi fierul beton la kg.

Este o intrebare pe care si-o pune multa lume. Din punctul nostru de vedere este mult mai avantajos sa fasonezi decat sa cumperi bara de fier lisa. De ce? Iata cateva avantaje ale fasonarii mecanice:

  • reducerea costurilor de productie
  • reducerea pierderilor cu pana la 100%
  • la noi cumparati doar ce folositi si la ce aveti nevoie
  • reducerea semnificativa a timpului de executie
  • pastrarea calitatii si caracteristicilor otelului beton conform certificatelor date de producator