Structura metalica sau structura din caramida pentru o casa rezistenta?

In momentul in care ne dorim sa ne construim casa mult visata, incepem sa ne intrebam pe ce tip de structura sa fie: pe cea clasica din zidarie, beton, caramida sau pe structura metalica?  

Daca aruncam o privire la tarile mai dezvoltate din Europa vom observa ca, cele mai interesante case sunt construite pe structura metalica. Te intrebi de ce? Pentru ca acest tip de constructie vine cu o serie de avantaje atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic.

Pe parcursul acestui articol, te vei convinge de ce merita sa iti construiesti casa pe structura metalica si nu pe structura clasica: din caramida, lemn sau mai nou din BCA. 

 

Iata cele mai importante avantaje pe care le ofera o casa pe structura metalica: 

# Flexibilitate si rezistenta ridicata

Este dovedit stiintific faptul ca, o locuinta construita pe structura metalica este mult mai rezistenta la cutremure si asta datorita otelului.  Acest lucru, se datoreaza flexibiliatii metalului, ceea ce va conferi mai multa siguranta casei tale , in cazul unei calamitati. Nu vei avea nici  grija rozatoarelor sau a mucegaiului, iar focul nu se va extinde usor. 

# Design Avangardist

In prezent, arhitectii si designerii aleg structura metalica, deoarece pot crea proiecte originale, aceasta structura fiind folosita la scara larga in Europa si Statele Unite. Structura metalica este una din cele mai versatile metode de constructie,cu ajutorul careia iti poti construi o casa avangardista. 

# Greutate redusa in comparatie cu structura clasica 

Desi este din metal, structura metalica are o greutate scazuta. In plus, specialistii sustin ca in prezent este cel mai usor tip de constructie, chiar si decat lemnul cu pana peste 60%. 

Cand si unde poate fi construita casa pe structuta metalica? 

O casa pe structura metalica, poate fi construita in orice perioada a anului. In comparatie cu casele  din beton, pentru acest tip de constructie nu exista niciun impediment. Ca si zona, casele pe aceasta structura, pot fi construite oriunde, in orice zona, chiar si in zonele cu risc mare de seism, dat fiind faptul ca sunt foarte rezistente. Sunt potrivite atat in zonele din centrul  orasului, cat si in zonele limitrofe sau montane. 

In cat timp va fi finalizata casa pe structura metalica?

Comparativ cu constructia unei case din beton sau caramida, timpul pentru o casa construita pe structura metalica este mult mai redus, deoarece fundatia este turnata intr-un strat mai subtire, iar montarea structurii dureaza aproximativ o saptamana; in functie de experienta montatorilor.

Inchiderile se realizeaza in aproximativ intr-o saptamana, instalatiile inca doua saptamani, finisajele realizandu-se in aproximativ o luna, depinde de complexitatea proiectului. 

In consecinta, casa va fi finalizata in aproximativ trei luni. Destul de repede as zice:)

Mare atentie atunci cand alegi echipa care se va ocupa de montarea structurii si de restul finisajelor, deoarece o lucrare facuta prost iti va ruina intreaga casa!

Pentru ca dorim sa afli exact de ce timpul de lucru este mai scurt, iata si avantajele exacte:

 • Asamblare uşoară într-o largă gamă de forme structurale şi arhitecturale
 • Elementele pot fi livrate la lungimea necesară şi cu toate găurile pentru şuruburi realizate din fabrică
 • Profilele se pot manipula şi monta manual si fără utilaje de ridicare
 • Manopera este redusă şi nu necesită o calificare deosebită

 

Care este costul unei case pe structura metalica?

Pentru o casa ridicata pe structura metalica, costul nu este foarte ridicat in comparatie cu celelalte tipuri, deoarece necesarul de materiale este mai mic, in comparatie cu o casa ridicata din beton sau caramida, iar implicit costul este mai mic.

In plus, profilele metalice care alcatuiesc structura metalica sunt fabricate la dimensiuni exacte pe comanda, iar in cazul constructiei clasice multe materiale sunt risipite, bani cheltuiti si mai multa munca. 

Costul unei case pe structura metalica cu tot cu structura, fundatie,instalatii, tamplarie, este de aproximativ 400-500 euro pe metru patrat. (cu aproximatie)

Care sunt dezavantaje unei case pe structura metalica? 

Deoarece inca nu exista un material sau un produs 100% perfect, casa pe structura metalica vine si cu cateva dezavantaje cum ar fi: izolarea termica si fonica; insa cu un termosistem bine ales problema este rezolvata. 

Sfat: Pentru un ambient placut atat din punct de vedere al termoizolatiei cat si al zgomotelor, va trebui sa iti aplici un termosistem bun dar si un strat fonoizolator suplimentar care sa asigure o izolare fonica eficienta.  

Casa pe structura metalica versus casa din caramida 

Casa din caramida face parte din categoria caselor construite prin metoda clasica. Nu este o optiune gresita, insa costul va fi unul mult mai mare si timpul de executie mai lung. Am ales caramida ca material de comparatie, deoarece este un material mult mai trainic si rezistent decat lemnul sau BCA-ul si mai ecologic decat betonul. 

Atentie: studiile in domeniu au aratat ca betonul iradiaza si nu este un produs deloc prietenos cu mediul, avand in componenta sa elemente mai putin naturale. 

Caramida este un material rezistent, care nu poate fi afectat de rozatoare sau mucegai, prietenos cu mediul si rezistent la incendii. Pana aici totul bine; insa in comparatie cu structura metalica, o casa din caramida va necesita mai mult timp de lucru, un cost mai mare in comparatie cu casa pe structura metalica si un design mai putin original.

Daca ne raportam si la spatiul locuibil, cu o casa pe structura metalica vei castiga mai mult spatiu. Spre exemplu la o casa de 130 mp construiti, casa pe structura metalica ar avea 113 mp utili, iar o casa construita pe sitemul clasic din beton sau caramida casa ar avea 100 mp utili. 

Casa pe structura metalica este Casa Viitorului

In concluzie structura metalica este varianta cea avantajoasa pentru o casa cu un design modern si rezistenta mare in timp. Inainte de a comanda profilele necesare, consulta-te cu un specialist si verifica in minim 3  locuri oferta de pret. Vei fi uimit cum pentru aceleasi tipuri de profile pretul va fi diferit. Alege totusi materiale de calitate si meseriasi profesionisti. 

Daca vrei ca totul sa fie si mai simplu, trimite lista ta cu materialele necesare pe site-ul Diviziadefier.ro si vei primi in maxim 72 de ore o oferta de pret personalizata, dar si consultanta de specialitate. 

Solicita o oferta!

Iti asiguram transportul oriunde in Romania si achizitionezi la un pret mai mic decat in depozite!

Daca ai in plan sa construiesti, de aici poti sa cumperi totul dintr-un singur loc, economisind timp, dar si bani!

Va invitam sa cititi mai multe articole interesante saptamanal.

Daca ti-a placut acest articol da like & share sa afle si prietenii tai!

fier

De ce sa iti cumperi fierul, profilele, tabla si multe alte

materiale de constructii mai scump din depozite?

Vezi ofertele noastre CLICK AICI!

Comanda online mai ieftin decat in depozite si hypermarket-uri. Economiseste 10-15% la necesarul tau!

Tel.: 0784 433 852

0784 433 848

0238 560 000

 

 

Ai alerta pusa?

Clientii nostri economisesc 10-15% fata de preturile din depozite si hipermarketuri!

La fiecare 10 zile primesti noutati!

De ce sa cumperi mai scump aceleasi produse?

  Prin trimitere esti de acord cu termenii si conditiille GDPR > "Click pentru detalii"

  image
  Vindem-Ieftin FB Share
  image

  Doar asa cumperi mai IEFTIN!

  TU CE AI NEVOIE?


  NUMAR DE TELEFON:


  EMAIL (OPTIONAL):